Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αστική Αναζωογόνηση



Η πρότασή μας για την Αγ.Τριάδα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί απο το πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ΄΄Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 έχει ως σκοπό την χρηματοδότηση έργων και δράσεων εντός του αστικού χώρου. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 61,822 εκατομμύρια ευρώ, για τα έτη 2012-2015.
113 έργα πρασίνου αλλά και ανάπλαση-συντήρηση παιδικών χαρών προϋπολογισμού 16 εκατομμύρια χρηματοδοτήθηκαν από το πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο Δήμος Πετρούπολης ουραγός πάντοτε και με χαμηλά αντανακλαστικά όσον αφορά την αξίωση χρημάτων από κοινοτικούς πόρους δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον να κάνει ούτε απλά αίτηση.
Αντίθετα γειτονικοί μας δήμοι ( π.χ. Αγ. Ανάργυροι) επωφελούνται κανονικά και έχουν εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση απ’ όσο γνωρίζουμε. Δυστυχώς οι αιτήσεις έληξαν το Μάιο του 2012.
Δεν απορεί κανείς λοιπόν γιατί οι χώροι πρασίνου στην πόλη μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με ξεραμένα φυτά και σκουπίδια παντού.
Όσο υπάρχει η διοίκηση Κοτσαμπά ίσως πρέπει να ξεχάσουμε οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης στην πόλη μας ή έστω συντήρησης.
Το ΕΣΠΑ λήγει στις 31/12/2013. Να υπολογίσουμε ότι καθώς πέρασε άπρακτο το διάστημα των 20 μηνών και κανένα έργο δεν ενετάχθη στο πρόγραμμα, θα υπάρξει πυρετώδης προετοιμασία μελετών τους επόμενους 16 μήνες που απομένουν; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ειλικρινά ελπίζουμε.