Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

"Στις 5 προτεραιότητες πρώτης ανάγκης για το δήμο μας, εκτός από την αναδάσωση του ποικίλου και το πράσινο της πόλης, εκτός από την έλευση του μετρό και το τρίπτυχο καθαριότητα-έργα αντοχής και πνοής και ανακύκλωση, ξεχωριστή θέση έχει η ανάγκη για περισσότερους παιδικούς και νηπιοβρεφοκομικούς σταθμούς.
Η πόλη έχει ανάγκη για τουλάχιστον 3 δημοτικούς βρεφονηπιακούς  σταθμούς ενώ ο δήμος θα στηρίξει την ίδρυση και άλλων σε συνεργασία με μη κρατικά κεφάλαια στο πλαίσιο των συμπράξεων δημόσιου με ιδιωτικό τομέα και με βασική προϋπόθεση τα χαμηλά τροφεία και την πρόσληψη δημοτών της Πετρούπολης για να δουλέψουν σε αυτούς τους σταθμούς.
Μελέτη που ολοκλήρωσε ο συνδυασμός μας, καταλήγει ότι η Πετρούπολη έχει ανάγκη επίσης από 1 δημοτικό, 2 γυμνάσια και 2 λύκεια.
Σχολικές μονάδες για τις οποίες υπάρχει η δημοτική και δημόσια έκταση όπου μπορούν να αναγερθούν. Και το λέγω αυτό, διότι ο Καλλικράτης αποδίδει εξ ολοκλήρου το πλαίσιο για την ανέγερση νέων σχολείων στον δήμο.
Αυτό όμως το οποίο πρέπει να σας πω και ταυτόχρονα να σας ξεκαθαρίσω σε όλα τα επίπεδα, είναι ότι στην πόλη μας έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Είναι ένα θέμα για το οποίο θα παλέψω και πιστεύω πως θα το καταφέρουμε για την πόλη μας, πάντα με τη στήριξή σας."
 Ανατολικής Ρωμυλίας, 13/09/2010 ώρα 20:26 - (Απόσπασμα από την εναρκτήρια ομιλία ανακήρυξης του συνδυασμού)