Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Eπίσκεψη στο Γ.Γ Περιφέρειας Αττικής για τα προβλήματα του Δήμου μας.




Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ο Θ. Σκαλιστήρας ως επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄Πετρούπολη – Πόλη να ζεις΄΄ επισκέφτηκε στο γραφείο του΄, τον νέο Γ.Γ.της Περιφέρειας Αττικής , πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον οποίο συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, Αρχ/των Μηχανικός είναι πολύ έμπειρος και καταξιωμένος στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που ομολογουμένως είναι πολλά και δυσεπίλυτα και χρήζουν καίριες και άμεσες παρεμβάσεις. Οι κάτοικοι της Δ.Αθήνας μπορούν να ελπίζουν, επιτέλους, ότι θα τύχουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού κι ο ίδιος προέρχεται από το Αιγάλεω, μια περιοχή με παρόμοια προβλήματα υποβάθμισης και εγκατάλειψης.
Ο Θ. Σκαλιστήρας έθεσε το θέμα του ΄΄Ποικίλου Όρους΄΄ το οποίο υποβάλλεται σε παράνομη υλοτόμηση καθώς και το θέμα των διεκδικήσεων των εκτάσεων στην περιοχή.
Είναι πάγια θέση του συνδυασμού μας ότι το Ποικίλο Όρος είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάδειξη του. Επίσης, καθώς εμπλέκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατείας, δεν έχει δοθεί λύση στις διενέξεις για τις εκτάσεις πέριξ αυτού , όπως «Πεύκα Βέρδη» κ.λ.π.  Συμφωνήσαμε λοιπόν να του αποστείλουμε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις μας.